Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ορισμός


Στον περίπλοκο κόσμο που ζούμε, έχουμε εφεύρει ορισμούς που μας βοηθούν, αν όχι να τον κατανοήσουμε, να κάνουμε τουλάχιστον τις απαραίτητες η μή ερμηνείες γι΄αυτόν, σε ένα σύστημα σημείων που εκφράζει ιδέες μέσο της γλώσσας. Είναι ένα τρόπος να διατυπώνουμε απόψεις, να επικοινωνούμε τα νοήματα μας, όλα αυτά που σκεφτόμαστε. Θα μου πείτε βέβαια ότι οι ορισμοί δεν μπορούν να ειδωθούν πέρα από τα συγκείμενα τους χωρίς να εκπέσουν στον άκρατο σχετικισμό της "μη αντικειμενικότητας". Έτσι είναι. Ένας ορισμός είναι μια συμφωνία μετά από μια μάχη λέξεων, που όμως δεν θα διεξαχθεί εδώ.

Κι όλα αυτά τα γράφω για να επικοινωνήσω έναν ορισμό για τον έρωτα που δεν ορίζεται...




«Έρωτας είναι να δίνεις αυτό που δεν έχεις σ' αυτόν που δεν το θέλει».

Ζακ Λακάν

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δύο χρόνια πριν.....



Πριν δύο χρόνια χάθηκε η αγωνίστρια-κρατούμενη Κατερίνα Γκουλιώνη,με αδιευκρίνιστο τρόπο, κατά τη διάρκεια εκδικητικής μεταγωγής από τις φυλακές Ελαιώνα σε φυλακές της Κρήτης.

Η Κατερίνα διεκδίκησε (σχεδόν) ΜΟΝΗ, την κατάργηση των κολπικών ελέγχων-βιασμών των φυλακισμένων και κατάφερε πολλά με κόστος την ίδια της τη ζωή.

Χρειάστηκε να συμβεί αυτό το τραγικό γεγονός για να αποκτήσουν μια κάποια κοινωνική ορατότητα τόσο οι κρατούμενες σαν κοινωνικά υποκείμενα όσο και οι εξευτελιστικές και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους.

Το πείσμα και η αγωνιστικότητα της ως γυναίκα κρατούμενη συγκινεί και εμπνέει...

Ο αγώνας της συνεχίζεται μέσω ημών...



















υγ: φωτογραφικές λήψεις από τις ίδιες τις κρατούμενες φυλακών στη Ρουμανία.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011