Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

σκουληκομυρμηγκοτρυπα του μιχαλη ταδε

κυκλοφορει σπονδυλωτη μυθιστορια
πυροσοφικη πραματεια
ανευ ορισμενου νοηματος
προς τερψιν οσων ησθηνται το αλγος


Με μεγάλη μου χαρά παραθέτω κάποια αποφθέγματα από το καινούργιο- ολοκαίνουργιο βιβλίο του μιχαλη ταδε που έπεσε και στα δικά μου χέρια, ευτυχώς!


6.
Ο Χέγκελ επιχείρησε να εξάγει αυτοϊκανοποίηση μέσα από ένα σύστημα οργάνωσης της λαιμαργίας. Ωστόσο δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από μια απλή διαφήμιση των πιο κωμικών βρυχηθμών της χαρακτηροδομής του. Έτσι ο Σοπενάουερ τούρλωσε τον κώλο του και τον έχεσε στα μούτρα.

7.
Ο πίθηκος κατάγεται από τον άνθρωπο και η γη δεν είναι σφαιρική, ούτε επίπεδη, αλλά πακεταρισμένη σε συσκευασία δώρου. Όποιος συμφωνεί με αυτήν την αυτονόητη αλήθεια έχει πολλά κακάδια μέσα την μύτη του.

8.
Όταν η ξύλινη γλώσσα απονεκρώνει κάθε δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, τότε η ελευθερία μπορεί να εκφράσει τη ζωτικότητα της μόνο μέσα από τη γλώσσα του ξύλου.

9.
Η κριτική οφείλει να ξεπεράσει το σκόπελο της γενικευμένης φιλανθρωπίας αν θέλει κάποια μέρα να σοδομήσει και κάτι άλλο εκτός από μία τρύπα στο νερό. Η νέα μέρα που ξημερώνει θα φέρει οπωσδήποτε φίδια, σαρανταποδαρούσες, χταπόδια, σκουλήκια, ρομπότ φτιαγμένα από κρέας και δεινόσαυρους εκπαιδευμένους στις φιλοφρονήσεις. Μάλλον.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βρε καλώς τηνε!!!αιώνες πέρασαν!!!άντε και στα δικά μας...

ανταρσεας

ξεναγός νεκρόπολης είπε...

to oraiotero biblio tou oraioterou kalokairiou mou...

ξεναγός νεκρόπολης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.