Και ναι! μετά από 3 μήνες ψαξίματος, 300 αποστολές βιογραφικών και δεν θυμάμαι πόσες συνεντεύξεις 850 μπύρες στο καφενείο (έτσι για το στερεότυπο) …βρήκα δουλειά.
Η μαμά μου λέει « Δόξα το θεό παιδί μου», Οι φίλοι μου λένε «πάλι καλά να λες». Perierga pragmata!
Θυμάμαι πάντως όταν είχα βρει την προηγούμενη δουλειά. Η μαμά μου έλεγε «Δόξα το θεό παιδί μου» Οι φίλοι μου έλεγαν « Ωχ!μαλακία». Katholou perierga pragmata!
Εγώ αναρωτιέμαι «να χαρώ τώρα ή να λυπηθώ». Αχ! αυτή η κρίση.
Μια οποιαδήποτε δουλειά είναι καλύτερη από το να μην υπάρχει δουλειά. Μπιλ Κλίντον 2008
Καμία δουλειά δεν είναι τόσο σκληρή όσο η ανυπαρξία δουλειάς. Αφίσα στο συλλαλητήριο του Δεκεμβρίου 1998, το οποίο οργανώθηκε από πρωτοβουλίες για τους άνεργους
Από το βιβλίο κείμενα για την εργασία και την κρίση. Gruppe Krisis – Μανιφέστο ενάντια στην εργασία. Περίεργα τα πράγματα.
ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙΣ ας υποθέσουμε πως πέρασαν τόσες και τόσες νύχτες από κείνο το συμβάν που δεν μπορεί να ξεχαστεί ΜΑ το συμβάν δεν σε δαγκώνει πια φοράει φίμωτρο κι ας μοσχοβολάει η νύχτα ποίηση και γιασεμιά κι ας ανατέλλουν τα όνειρα
Ξέρεις ακράδαντα πως έφτασες στο χείλος της προετοιμασίας ν' αποφασίσεις τέλος πάντων τι θα δώσεις τι θα πάρεις Γνωρίζεις κάλλιστα πως σήμερα όλα πλέον παραχαράσσονται όλα επαναλαμβάνονται δεν έχεις να προσθέσεις τίποτα σε όσα είπες Τρίβεται πάνω σου ένας ίσκιος στιλπνός όπως το τρίχωμα μιας γάτας Κιόλας ακούγονται όλο και πιο αραιά οι τελευταίες εκπυρσοκροτήσεις των στίχων Κάθεσαι και καταχωρείς ένα προς ένα τα γεγονότα στην οικεία στήλη Προσέχεις το υπόλοιπο μη βγει χρεωστικό
Κι όλα σε λίγο επαναλαμβάνονται Σ' ένα νέο προσκήνιο Κλείτος Κύρου
κι άλλο ένα
συνδιάζονται σαν υλικά σε συνταγή μαγειρικής συντροφιά με τη σημερινή βροχή.
ΧΟΡΟΣ 2 (Από τη συλλογή "ΘΕΜΑ") δεν δεν το φύλλο δεν δέν-τρο
δεν η άνοιξη δεν η επιθυμία δεν ο δόλος δεν δεν-τρο
δεν η λάμψη δεν η μανία δεν το κόκκινο το κόκκινο δεν δεν-τρο
δεν ω δεν α δεν αγωνία δεν η κρύπτη δεν η κρύπτη δεν η κρύπτη
δεν δεν το φύλλο δεν ΔΕΝΤΡΟ ---------- ΟΔΥΣΣΕΙΑ (Από τη συλλογή "Τόποι νέοι")
Δεμένος τρυφερός αλλιώτικος Δεμένος στο κατάρτι μου. Τόσα νερά στο δωμάτιό μου!
Ας έρθουν οι σύντροφοι Ας έρθουν οι σειρήνες Ας έρθει - έστω - ένας υδραυλικός. ----------- Τ' άνθος (Από τη συλλογή "Ποιήματα εκ προμελέτης" ) τ' άνθος τ' άγριο της πλαγιάς ποτέ δεν θάκοβα εγώ. εσείς το χαλάσατε και τώρα το κρατάτε φρέσκο, λέτε στ' ανθογυάλι αυταπάτες τ' άνθος πέθανε να το ξέρετε κι είναι άχρηστο και βλαβερό θάλεγα νάχετε για στολίδι ένα νεκρό ----------- Ο ΚΥΚΝΟΣ (Από τη συλλογή "Τόποι νέοι")
Μέσα μου υπάρχει ένας κύκνος και μια ωραία γαλάζια λίμνη. Ο κύκνος μου επιτρέπει να ζω πάνω από τη λάσπη του βυθού της ωραίας της γαλάζιας λίμνης. ------------- Οι Ετρούσκοι Οι Ετρούσκοι χτίζανε πολύ μικρά τα σπίτια Οι Ετρούσκοι χτίζανε πολύ μεγάλους τάφους
Οι Ετρούσκοι χτίζανε πολύ μικρά τα σπίτια Οι Ετρούσκοι χτίζανε πολύ μεγάλους τάφους
Ουδέν σχόλιο από μεριάς μου πέρα απ΄ το ότι η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι καταπληκτική. Τύφλα να 'χει ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις.
Σας παραπέμπω σε αυτό το blog για να διαβάσετε τα εξαιρετικά σχόλια των αναγνωστών. Έχουν πολύ γέλιο. Μου έχουν φτιάξει τη μέρα.
Οι αρχαίοι έλληνες πίστευαν ότι η πορεία του ανθρώπου μέσα στο χρόνο είναι κυκλική. Ότι προχωράει μέσα από τη σταθερή επανάληψη των γεγονότων, όπως η νύχτα διαδέχεται τη μέρα και τούμπαλιν.
Ο Χέγκελ πίστευε ότι είναι ευθύγραμμη. Ότι πρόκειται για μια άδηλη δύναμη που ρυθμίζει την εμφάνιση των γεγονότων της ιστορίας προς μια κατεύθυνση κι ένα σκοπό, την τελείωση του πνεύματος, της ιδέας και του νου.
Τι να πω.
Φεύγοντας χθες από το μικρό καφέ τη βρήκα κάπως ΖΙΚ ΖΑΚ.
Βλέπετε αυτό το σύμβολο. Μα φυσικά το βλέπετε. Παντού. Σε καφετέριες, εστιατόρια, νοσοκομεία, αποδυτήρια,τουαλέτες, μπλούζες, μπρελόκ κ.α. Η διαφοροποίηση που απεικονίζει αυτό βρίσκεται παντού, σε οτιδήποτε ανθρώπινο, διέπει κάθε πράξη και σκέψη σαν εγκεφαλικό τατουάζ. Νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε πίσω από αυτό, στις τραγικές ιστορίες ανθρώπων που δεν βρίσκουν τους εαυτούς τους σε κανένα από τα δύο κυρίαρχα φύλα, όπου το ένα καταπιέζει το άλλο και τα δύο καταπιέζονται από την κατασκευή των έμφυλων ρόλων. Πρέπει να βρούμε τις διαδικασίες που το θεσμίζουν και το δικαιώνουν ώστε να παραμένει σταθερό κι αλώβητο στο χρόνο, δικαιώνοντας τις έμφυλες εξουσίες...
πάνω στα σώματα μας.
Προς τα τέλη του 1599 μια γυναίκα από την Ντόλ, η επονομαζόμενη ΑντίντΚολά διώχθηκε με την κατηγορία ότι παρουσίαζε διάπλαση η οποία, αν εξετάσουμε τις λεπτομέρειες που συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης, πρέπει να ήταν περίπτωση παρόμοια με της ΜarieleMarcis (ερμαφρόδιτο άτομο). Οι γιατροί κλήθηκαν να προχωρήσουν σε εξέταση, κατέληξαν πώς το ελάττωμα που είχε η ΑντίντΚολά στη σεξουαλική διάπλαση ήταν το αποτέλεσμα κάποιας αποτρόπαιας συνδιαλλαγής με τους δαίμονες. Τα συμπεράσματα αυτά ήταν σύμφωνα με την κατηγορία και η ΑντίντΚολά στάλθηκε πίσω στη φυλακή. Υποβλήθηκε σε ανάκριση: βασανίστηκε, αντιστάθηκε κάποιο καιρό, αλλά νικημένη από τρομερούς πόνους, αποφάσισε στο τέλος να ομολογήσει."Ομολόγησε -λέει ο χρονικογράφος πώς είχε εγκληματικές σχέσεις με το Σατανά και κάηκε ζωντανή στην κεντρική πλατεία της Ντόλ".
Μισέλ Φουκώ -Οι μη κανονικοί Παραδόσεις στο Κολέγιο της Γαλλίας, 1974-1975
Υπάρχει κάτι που οι ειδικοί περιγράφουν σήμερα ως «διαταραχή της σεξουαλικής διαφοροποίησης». Παρόλο που αναγνωρίζω στρατηγικές ελέγχου της κοινωνίας στις διάφορες κατηγοριοποιήσεις και στατιστικές , νομίζω ότι έχει σημασία να αναφέρουμε ότι το 1 στα 5.000 άτομα είναι "ερμαφρόδιτο" και κατατάσσεται στην κατηγορία των "μη κανονικών". Αυτή η πληροφορία αναφέρεται για να δούμε πόσο λίγα πράγματα γνωρίζουμε για ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες ανθρώπους .
Τα "μη κανονικά άτομα" είναι τα μη "ορατά άτομα". Τα άτομα που αμφισβητούν με τα σώματα τους τον κυρίαρχο (επιστημονικό ή μη) λόγο. Η "συνουσία με τον σατανά "του τότε ονομάζεται πλέον «διαταραχή της σεξουαλικής διαφοροποίησης» και αφορά σώματα προς χειρουργική διόρθωση για να "υιοθετήσουν βιολογικά " το ένα από τα δύο κυρίαρχα φύλα προκειμένου να το επιτελέσουν, καθώς η σεξουαλική απροσδιοριστία μπορεί να προκαλέσει κλυδωνισμούς στα θεμέλια ενός συστήματος όπου τα πάντα έχουν κατασκευαστεί από τον άντρα και τη γυναίκα για τον άντρα και τη γυναίκα. Τα άτομα εκείνα που οι κοινωνίες με τους διάφορους μηχανισμούς εξουσίας (θρησκεία, οικογένεια, επιστήμη) τα έριξαν στα μαύρα σκοτάδια της πραγματικότητας. Πλέον οι θεϊκές προσταγές έγιναν επιστημονικά κελεύσματα και ναι, είναι αλήθεια, κάθε κοινωνία έχει δημιουργήσει τα τέρατα της, τις εξαιρέσεις που θα επιβεβαιώνουν το δυαδικό σύστημα. Κι έτσι δείχνοντας τη θολότητα του τι δεν πρέπει να είσαι καταδεικνύεται ο έμφυλος μονόδρομος που έχεις να διανύσεις,
χωρίς αποκλίσεις.
ΥΓ: Υπάρχει μάλλον μια- σχετική με την ανάρτηση- ωραία ταινία που μου σύστησε η αγαπημένη συγκάτοικος Τ. Το "Μαύρο Λιβάδι" του Βαρδή Μαρινάκη. Αν τη δείτε σε κανατόρρεντ σφυρίστε το και σ' εμάς. Ωστόσο πάρτε μια γεύση από το trailer. Πολύ καλή (φωτογραφία) για να είναι Ελληνική (ταινία)..
O tellmewhy? O tellmewhy? OhWhy? Why? Why? O tellmewhyanddon'ttellme a lie! Whytheceilingstillshakes? Shakes! Shakes! Shakes! Whythefixturesturntoserpentsandsnakes?
Thisdesiretopossessheris a wound anditsnagginatmelike a shrew but, Ahknow, thattopossessher Is, therefore, nottodesireher.
O o o thenyaknow, thatlilgirlwouldjusthavetogo! Go! Go-o-o! Fromhertoeternity!
Fromhertoeternity!
*Απόσπασμα από την ταινία "τα φτερά του έρωτα" του WimWenders στο οποίο εμφανίζεται ο NickCave και τραγουδάει το "Fromhertoeternity" (από τον ομώνυμο δίσκο) σε ένα Βερολινέζικομπάρ .
Πραγματικά διαχρονικό μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το τραγούδι του Γιώργου Μπούρα ¨Ρομαντικά¨. Ο Γιώργος Μπούρα είναι ένας βιρτουόζος του λα'ι'κοσέικ είδους με επιρροές από διάφορους καλλιτέχνες που έχουν γράψει ιστορία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, μαζί με το ¨μαντουβάλα τσατσα'', το "τζέμης μπόντ" το "σε είδα στο Λυκαβηττό". Πρόκειται για διαμάντι του ελληνικού πενταγράμμου που έχει καταφέρει να συγκεράσει τη rock and roll με την ελληνική folk μουσική μέσο των ethnic στοιχείων (μπουζούκι) .
Διακοπές, σινεμάδες, γρανίτες, θάλασσες, ρούμια… όλα καλά κι όλα ωραία όταν αφήνεις την κοινωνική πραγματικότητα λίγο πέρα από εσένα. Και πράγματι τις τελευταίες μέρες είχα ηρεμήσει και είχα ξεκουραστείώσπουδιάβασα τα νέα απ' τον κόσμο και το φάντασμα του Νίτσε με χτύπησε στην πλάτη για το καλωσόρισμα.Δεν είμαι μηδενίστρια, για την ακρίβεια διαφωνώ με το μηδενισμό και περισσότερο με τους μηδενιστές , αλλά είναι μερικές φορές που έρχονται στη σκέψη σαν ταδιαόλια , ο Νίτσε , ο Νετσάγιεφ, ο Στίρνερ και εγώ προσπαθώ να τους διώξω σαν τα κουνούπια που με ενοχλούν το βράδυ που κοιμάμαι. Αντιστέκομαι με σθένος στον υπαρξισμό και την ματαίωση.
Φρίκη νο 1.
Συγκλονίζει η μαρτυρία της άτυχης γυναίκας από τη Σρι Λάνκα, της οποίας ο εργοδότης στη Σαουδική Αραβία της έμπηγε... καυτά καρφιά στο σώμα, για να την τιμωρήσει! «Ο εργοδότης μου ζέσταινε τα καρφιά πριν τα καρφώσει με ένα σφυρί στο σώμα μου» εξηγεί η άτυχη γυναίκα
Φρίκη νο 2.
Καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα από τις ιρανικές Αρχές, σχετικά με την εκτέλεση της ποινής του θανάτου διά λιθοβολισμού στην ΣακινέχΜοχαμάντιΑστιάνι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ΡαμίνΜεχμανπαράστ.
Φρίκη νο 3.
Σε ομαδικούς βιασμούς και κακοποιήσεις υπέβαλλαν άγνωστοι μια 36χρονη Βουλγάρα στην περιοχή των Προσκυνητών, η οποία διασώθηκε από τα συνεχόμενα μαρτυριά της, όταν κάποιος ειδοποίησε την αστυνομία του Δήμου Μαρώνειας. Η γυναίκα βρέθηκε σε κατάσταση σοκ, έχοντας σπάσει ένα απόστημα -απόδειξη των ομαδικών βιασμών τους οποίους υπέστη.
Η νεαρή γυναίκα δούλευε ως οικιακή βοηθός σε σπίτια στην περιοχή Κρυονερίου Ροδόπης και Προσκυνητών, όταν έπεσε στα χέρια κάποιων που την κακοποιούσαν συστηματικά και με ξυλοδαρμό την εξανάγκαζαν να εκδίδεται, ενώ της έπαιρναν και τα χρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ολόκληρο χωριό, οι Προσκυνητές, είχε γνώση της κατάστασης, αλλά κανείς δεν μιλούσε!
Φρίκη νο4.
Οι δηλώσεις του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη περί βιασμού.