Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ...

ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ

Ξεριζώνετε τα δέντρα,
Ανόητοι
Ξεριζώνετε
Όλα τα νέα δέντρα με το παλιό τσεκούρι
Τα ξεριζώνετε
Ανόητοι
Ξεριζώνετε
Και τα γέρικα δέντρα
με τις γέρικες μασέλες τους
Τα προστατεύετε
Κρεμάτε και ταμπέλα
Δέντρα του Καλού και του Κακού
Δέντρα της Νίκης
Δέντρα της Ελευθερίας
Και το δάσος έρημο
Βρωμάει ξύλο παλιό και ρημαγμένο
Και φεύγουν τα πουλιά
Κι εσείς μένετε εκεί και τραγουδάτε
Μένετε εκεί
Ανόητοι
Μες τα τραγούδια και τις παρελάσεις σας.

ΠΟΛΕΜΟΣ Ζακ Πρεβέρ - Θέαμα & Ιστορίες

ΕΝΑ ΚΟΜΙΚ


JOE SACCO


ΕΝΑ LINK

http://patras.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=3684

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε νέους επικοισμούς προχωρά το Ισραήλ

Την επέκταση σχολείων, παιδικών σταθμών, σχολείων και κολεγίων στους εβραϊκούς οικισμούς που βρίσκονται στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Παιδείας του Ισραήλ, Γιδεόν Σάαρ.

Όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός, ο οποίος έχει ζητήσει οι εργασίες επέκτασης να γίνουν σε 55 σχολικά κτίρια, το υπουργείο Άμυνας ήδη ενέκρινε ένα μέρος των επεκτάσεων.

"Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας προσέγγισε τις θέσεις μας για τα νέα αυτά προγράμματα. Υπάρχει ακόμη μια διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο υπουργείων, η οποία πιστεύω ότι θα διευθετηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες", τόνισε ο υπουργός.

Επίσης το ραδιόφωνο του στρατού διευκρίνισε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει δώσει το πράσινο φως για επεκτάσεις σε 35 σχολικά κτίρια, τα οποία θα έχουν νέες αίθουσες με την προσεχή σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι υπό τις πιέσεις των ΗΠΑ η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου όρισε στα τέλη του 2009 ένα δεκάμηνο μορατόριουμ της ανέγερσης νέων κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, προκειμένου να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους. Το μορατόριουμ αυτό δεν αφορά την εποικιστική δραστηριότητα στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ούτε τις 3.000 κατοικίες η κατασκευή των οποίων είχε ήδη αρχίσει στη Δυτική Όχθη, ούτε την ανέγερση δημοσίων κτιρίων (συναγωγών, σχολείων, νοσοκομείων).

Συνολικά 300.000 Ισραηλινοί ζουν στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης.

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι απέρριψαν το μορατόριουμ αυτό και ζήτησαν να παγώσει η εποικιστική δραστηριότητα στα κατεχόμενα εδάφη τους, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.